Ποια βούρτσα είναι κατάλληλη ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου;

Τα όμορφα μαλλιά, είναι τα υγιή μαλλιά. Το μυστικό για να αποκτήσεις υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά βρίσκεται στο χέρι σου. Για την ακρίβεια, στην βούρτσα μαλλιών που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Υπάρχουν βούρτσες χτενίσματος με διαφορετικά στυλ, ειδικά σχεδιασμένες για κάθε περίπτωση. Παρακάτω θα βρεις χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις σωστά την αντίστοιχη βούρτσα που ταιριάζει με τον δικό σου τύπο μαλλιών.

Πυκνά μαλλιά: Τα πυκνά μαλλιά αποτελούν όνειρο για κάθε γυναίκα. Ειδικά αν είναι σωστά περιποιημένα και δείχνουν όμορφα και λαμπερά, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα. Παρά την εικόνα τους ωστόσο, τα πυκνά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στους κόμπους και τα μπερδέματα, ενώ στεγνώνουν πολύ δύσκολα φυσικά. Για να αποφύγεις τα παραπάνω και να κρατήσεις μόνο τα θετικά τους, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς βούρτσες όπου τα δοντάκια θα βρίσκονται σε απόσταση.

Λεπτά μαλλιά: Αυτός ο τύπος μαλλιών μπορεί να περιποιείται με μεγαλύτερη άνεση, όμως η λεπτή τρίχα σπάει πιο εύκολα. Χρειάζεσαι λοιπόν μια μαλακή χτένα που συνδυάζει φυσικές και συνθετικές τρίχες, βοηθά στο ξεμπέρδεμα ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κατανέμει ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια από την ρίζα έως τις άκρες. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά ενυδατώνονται καλύτερα και αποκτούν φυσική λάμψη.

Σπαστά έως σγουρά μαλλιά: Τα σπαστά και σγουρά μαλλιά δείχνουν να μην συνεργάζονται σχεδόν ποτέ, για αυτό και απαιτείται μεγαλύτερη φροντίδα και συγκεκριμένες θεραπείες. Τίποτα από αυτά δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν δεν συνδυάζονται με την κατάλληλη χτένα. Προτίμησε, βούρτσες με εύκαμπτες τρίχες και απαλά υλικά που θα σε βοηθήσουν με το τράβηγμα. Αν τα μαλλιά σου μπλέκονται πολύ, δοκίμασε να χρησιμοποιείς χτένα όταν κάνεις μπάνιο, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα το κατάλληλο προϊόν.

Κατεστραμμένη, ξηρή τρίχα: Υπάρχουν πολύ λόγοι που οδηγούν στα κατεστραμμένα μαλλιά, με τον κυριότερο να είναι η θερμότητα. Το πρόβλημα μεγιστοποιείται όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου και τραβάς με λάθος τρόπος την τρίχα, η οποία τελικά σπάει και αποδυναμώνεται. Για αυτό τα μαλλιά σου χρειάζονται είτε μια πολύ απαλή βούρτσα, είτε μια ειδικά σχεδιασμένη για αδύναμα μαλλιά.

Πηγή: lakonikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.